Perth – byen du elsker fra første glimt

Byen du elsker fra første glimt
Perth er en moderne storby, men minder på mange måder om en provinsby. Byen rummer en god blanding af både strande, parker, højhuse og fortovscaféer. Men mest af alt er den et godt eksempel på Australiens omdømme med en rar og gæstfri befolkning og en helt igennem afslappet stemning.

Det er ret nemt at forfalde til Perth. Byen er hovedstad og den største by i Vestaustralien med ca. 2 mio. indbyggere. Det er den 4. største australske by og kan prale af, at være byen med flest solskinstimer i Australien med gennemsnitligt 8 solskinstimer om dagen året rundt.
Det er nemt at komme rundt til de forskellige seværdigheder enten til fods eller ved at benytte de særdeles effektive (og gratis!) busruter i centrum.

Vi havde 5 overnatninger i Perth, hvilket gav os mulighed for at opleve de største attraktioner og få en (ret god) fornemmelse for byen. Vi boede i en fantastisk lejlighed, Baileys Serviced Apartments, som vi havde booket på www.expedia.com. En 3-værelses lejlighed med køkken, stue, 2 soveværelser, 2 badeværelser og en stor hjørnealtan beliggende i den østlige del af det centrale Perth (CBD) og med busstop uden for døren.

Her er vores anbefalinger til oplevelser i Perth og omegn.

Kings Park & Botanic Garden

Kings Park er blandt de største byparker i verden og er absolut et besøg værd. Parken er på 400 hektar og har en fantastisk udsigt over byen og Swan River, floden der løber igennem Perth. Der er mange muligheder for at udforske parken og den botaniske have, som også er en del af parken. Det er oplagt at medbringe picnic-kurven, men der findes også et par spisesteder. Der ligger et besøgscenter med gode informationer om parken og gratis guidede ture.
Vores første dag i Perth og dermed Kings Park var den 26. januar, som er Australia Day (nationaldag). Det var en af de varmeste dage på året (selv de guidede ture var aflyst pga. varmen), så energiniveauet var ikke så stort, men det var en kæmpe oplevelse at være i Perth denne dag. Kings Park var fyldt med festglade australiere med flag og barbecue overalt, der var virkelig en god stemning og vi fornemmede hurtigt at denne dag er noget særligt for australierne.
Der var masser af politifolk tilstede, hvilket var til stor glæde for børnene, som naturligvis skulle prøve at sidde på en politimotorcykel.

Langley Park
Langley Park er et grønt område langs Swan River. Længst inde mod byen ligger Bell Tower, der er et arkitektonisk ikon for Perth og Vestaustralien. Australia Day afsluttes med et kæmpe fyrværkeri og masser af aktiviteter i Langley Park. Desværre blev fyrværkeriet aflyst et par timer før start pga. en dødsulykke med et opvisningsfly tidligere på dagen. Men vi nød stemningen, udsigten og solnedgangen over Swan River og Perth.

Fremantle
Kun 30 min. fra Perth ligger den travle, dynamiske havneby Fremantle med et stort udbud af spisesteder (særligt fisk og skaldyr), gallerier og shopping. Byen er let at opleve til fods, vi besøgte blandt andet Fremantle Prison, Fremantle Markets og betragtede de mange skibe ved havnen – lige fra krigsskibe til de mange turistbåde, der bl.a. sejler til den nærliggende ø Rottnest Island.

Rottnest Island
Du kan sejle til Rottnest Island fra enten Perth eller Fremantle. Fra Fremantle tager turen ca. 45 min., vi betalte 200 AUD (2 voksne/2 børn) for en returbillet (inkl. adgangsgebyr). Øen er meget populær for både lokale og turister, hvor der er gode muligheder for at bade, snorkle, dykke og fiske. Øen kan udforskes enten til fods eller på cykel. Det er også muligt at købe billet til en bus (Island Explorer bus), der kører rundt på øen (hop on/off). Der er mange gode og yderst flotte strande med gode bademuligheder og vandaktiviteter. Vi havde naturligvis medbragt vores snorkeludstyr, så vi kunne spotte en masse flotte fisk.

Overalt på øen lever de såkaldte ”Quokkas”, som hører til kængurufamilien. De er ikke særligt sky overfor mennesker, så de er lette at komme tætte på og kigger gerne efter mad. Det er let at fodre dem med blade og lignende og det er desuden strafbart at fodre dem med ”menneskemad”. På øen er det muligt at købe mad og drikke (supermarked og café), husk at proviantere ved ankomst, særligt vand, da det ikke er tilgængeligt når du bevæger dig rundt på øen. Husk også solcreme og solbriller.

Cottesloe Beach
Cottesloe er en forstad til Perth, som er kendt for dens strande, caféer og afslappede livsstil. Vi badede ved stranden, som med de klassiske livreddertårne er meget ”Baywatch-agtigt”.
Mange spisesteder serverer lækre (og store portioner) Fish & Chips.

Caversham Wildlife Park
I Caversham Wildlife Park er der gode muligheder for at møde nogle af Australiens mest berømte dyr. Parken ligger ca. 20 km nordøst for Perth og er nem at komme til med offentlige transportmidler. Vi kørte dertil med tog og bus, en tur på ca. 45 min. Den centrale CAT bus til togstationen, herfra tog mod Midland – afstigning i Bassendean og herfra bus no. 955 med afstigning i Whiteman Park. Ved ankomst til parken blev vi mødt af en mand, der ville sælge os billetter til en bus, som kørte til dyreparken. Alternativt skulle vi gå de 2 km. Det var en nostalgisk gammel bus, så vi betalte 6 AUD for turen (returbillet). Indgangen til parken koster 28/12.5 AUD for voksne/børn. I dyreparken er der faste fodringstider for nogle af dyrene mens andre kan fodres hele tiden. Kænguruer er der mange af, de er ret vante til mennesker, så man kan komme helt tæt på og fodre dem. Der er fotomulighed med en Wombat (man må ikke selv holde den) og naturligvis de søde koalaer. Der er desuden mange reptiler og fugle.

Flere gange om dagen er der et såkaldt ”Farm show”, hvor der er demonstration af fåreklipning, lasso og mulighed for malkning af ko. Børnene kan også prøve at give mælkeflaske til lam og få taget billede. Det var et ret godt show med gode fortællinger og demonstrationer af en ægte Aussie. Man fik helt lyst til selv at bo og arbejde på en Australsk ranch!
Selvom dyrene her er i fangenskab, er det en fin park at besøge. Det er dog meget sjovere når man først bevæger sig ud i den australske outback og møder de vilde kænguruer og andre dyr, som der er så rigeligt af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.