Singapore – alt på ét sted

Singapore er en mangfoldig mikrostat som et af de rigeste og helt sikkert reneste lande i Asien. Befolkningstætheden er høj, reglerne mange, kriminaliteten lav og oplevelserne uendelige. Her finder du luksus, historie og ekstrem varme.

Tidspunkt:Juli 2019
Rejselængde: 3 dage
Personer: 2 voksne + 3 børn (4/7/10)

Singapore er absolut et besøg værd, særligt hvis du laver en mellemlanding på rejse videre rundt i Asien. Vi havde Singapore som mellemdestination på vores rejse til Bali og tilbragte et par dage i den fascinerende storby.

Den asiatiske metropol er både en ø, land og by med en smeltedigel af forskellige kulturer. Det er en fremgangsrig og moderne storby med et af verdens største finanscentre og en af verdens mest travle havne. Det er en by, hvor du får lidt af det hele lige fra eksklusive hoteller og verdensberømt gastronomi til  grønne områder og historiske oplevelser i de autentiske etniske områder.

Singapore er verdenskendt for dets renlighed, lave kriminalitet og lange liste over bøder, hvis man overtræder deres strenge reglementer. På det punkt er det en atypisk asiatisk storby og det har sin egen charme.

Størrelsen taget i betragtning byder Singapore på mange oplevelser for både børn og voksne.

Godt at vide

HOTEL
Vi boede på Village Hotel Katong by Far East Hospitality (reklamelink). Vi var godt tilfredse med både værelse og beliggenhed. Den nærmeste MRT station er Eunos, som ligger lige langt væk nok til at vi kunne gå, så vi tog en taxi dertil. Dog var de ved at bygge en ny MRT station lige i nærheden, så fremover bliver det meget nemmere med transport.

TRANSPORT
Singapore har et billigt og effektivt transportsystem med bus, tog, metro og taxi. Vi brugte primært metro’en (MRT) som transport. Et 2-dages kort til ubegrænset transport med MRT og bus koster S$16 (+ depositum S$10). Børn under 90 cm rejser gratis. De skal dog have deres eget rejsekort.

PRISNIVEAU
Prisniveauet i Singapore er generelt højt især sammenlignet med andre asiatiske lande. Transport er relativt billigt, men hoteller er i den dyre ende. Vi betalte kr. 1500,- for et familieværelse pr. nat på et hotel beliggende i Katong-området.

LOVGIVNING
Kriminalitet er der stort set intet af i Singapore, fordi det straffes meget hårdt. Bøder gives f.eks. for at købe/sælge tyggegummi, spise/drikke på metroen og at spytte offentligt. Nogle af lovene virker måske lidt besynderlige, men det har i hvert fald den effekt, at der overalt i Singapore er næsten pinligt rent.

VEJRET
Det kan siges med et ord: Varmt! Der er virkeligt varmt i Singapore, også varmere end andre asiatiske lande. Så husk masser af væske og benyt dig af aircondition i butikker, metro og andre steder, hvor det er nærliggende at holde en pause.

Jewel Changi Airport

Lufthavnen i Singapore er i en liga for sig selv. Den er en af verdens travleste lufthavne og er flere gange blevet kåret til verdens bedste. Der findes 4 terminaler og det nyligt åbnede Jewel. Terminalerne er forbundet med shuttle busser og skytrain, som hurtigt og effektivt bringer dig frem og tilbage. Transport til/fra lufthavnen kan gøres med taxi, metro (MRT) eller lufthavnsbus. Vi ankom sent om aftenen, så vi tog en taxi til hotellet. Det tager ca. 30 min. at køre til centrum og koster ca. S$30. Metroen er yderst effektiv og med et eller flere skift fra centrum kører den til lufthavnen.

JEWEL
Jewel er nærmest en oplevelsespark, der ligger i forbindelse med Terminal 1. Det er en kæmpe attraktion, også for folk, der ikke skal ud at flyve. I den 10-etagers bygning er der bl.a. hotel, biograf, park med forskellige aktiviteter, mere end 300 butikker og spisesteder samt det imponerende vandfald på 40 meter. Vandfaldet er verdens største indendørs vandfald og fordeler sig på flere etager med forskellige lyseffekter når det er mørkt.

På øverste etage er der indrettet en park med forskellige aktiviteter. Her kan du bl.a. købe adgang til at gå på en bro hen over parken eller udforske nogle af de andre aktiviteter som klatrenet, rutschebaner, labyrint og blomsterhave.

Arab street/Haji Lane

Haji Lane er en lille hyggelig gade med finurlige vintage butikker, farverige cafeer og virkelig fine vægmalerier. Gaden ligger parallelt med Arab Street, en malerisk gade med små butikker og restauranter. Her ligger også Singapores største moske Sultan Mosque.

Little India

Little India er et livligt område, hvor du får en smag på den indiske kultur i det multikulturelle Singapore. I et miks af gammelt og nyt summer det af farver, krydderier, blomster, tekstiler og et fint udvalg af kulinariske oplevelser. Her finder du også templer og andre historiske bygninger som f.eks. Tan Teng Niah House. Dette er oprindeligt en kinesisk bygning inspireret af kinesisk og europæisk kultur, der med sine mange farver tiltrækker mange besøgende.

I Little India finder du også mange fine vægmalerier, der dukker op især i området omkring Little India Arcade og ved metrostationen.

Chinatown

Mere end 75% af indbyggerne i Singapore har kinesiske rødder og en stor del af dem bor i Chinatown. Området er en kulturel sammenblanding af mad, vigtige vartegn og historiske bygninger. Det hektiske område udforskes bedst ved at gå rundt i gaderne, der snor sig som labyrinter, så du oplever alle lyde, dufte og visuelle overraskelser på helt tæt hold. Her står du pludselig midt i et travlt marked, hvor der bliver handlet med madvarer eller alverdens plastic legetøj. Oplev de fine shophouses på Ann Siang Hill, snog dig igennem horden af mennesker på Temple Street og lad dig fascinere af de imponerende og meget autentiske vægmalerier, der især findes i området omkring Everton Park. Det er hektisk og fascinerende på samme tid, hvor alle dine sanser bliver taget i brug.  

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands er indbegrebet af luksus og er et kompleks, der blandt andet rummer hotel, shopping center, kasino, natklub og teater. Den ikoniske bygning med 3 tårne på hver 55 etager afsluttes med en Skypark, der byder på en 200 meter lang infinity pool og en prægtig udsigt over byen.

I shopping centret finder du butikker med alle de populære mærker i den højere prisskala. En af de spektakulære attraktioner er især bådene (Sampan Rides), der sejler i den indendørs kanal under både bro og vandfald. Det minder lidt om Venedig og så alligevel langt fra. Det mangler den italienske charme, men har masser af turister, der gerne betaler prisen for turen.

Gardens by the bay

Efter vores mening er Gardens by the Bay et absolut must i Singapore. Vi ankom sidst på eftermiddagen og var der 3-4 timer, men kunne nemt have brugt mere tid i denne forunderlige have. Det er dog at foretrække at være i haven sidst på dagen, når varmen har aftaget bare lidt. Det er en botanisk have, men også meget andet. Du træder nærmest ind i en fantasiverden med finurlige skulpturer og væksthuse sammen med de fremtrædende højteknologiske supertræer. Her er masser af planter og blomster samt stier, der leder rundt i hele parken. I børneområdet er der fine aktivitetsmuligheder med en forhindringsbane igennem junglestien og en vandlegeplads. Så husk badetøjet.

Det helt store trækplaster er de 18 store supertræer, der er lavet i beton og beklædt med stål og mere end 160.000 planter. Træerne har primært en praktisk funktion, da de er udsugningssystem for parkens dampturbiner, der producerer strøm til at nedkøle væksthusene. Men de er blevet et ikonisk vartegn ikke mindst på grund af det populære lyd- og lysshow Garden Rhapsody hver aften kl. 19.45 og 20.45.

Clarke Quay

Clarke Quay er en historisk kaj beliggende ved floden i Singapore. Området var tidligere hjemsted for pakhuse til opbevaring af handelsvarer fragtet fra Boat Quay længere oppe ad floden. I dag er området pakket med barer, restauranter og natklubber midt imellem de pastelfarvede huse. Det ligger i dvale om dagen, men kommer til live om aftenen når det bliver fyldt med folk, der skal i byen.

Botanical Gardens

Botanisk Have er en grøn oase midt i mylderet, hvor du for en stund kan tage en pause fra det pulserende storbyliv. Haven er et yndet udflugtsmål, hvor du kan nyde roen, løbe en tur samt udforske dyrelivet og faunaen på tæt hold. Du bliver ikke afkølet, for her varmt og fugtigt som i resten af Singapore, men det er et af byens åndehuller, hvor de lokale hygger med børnene, motionerer og nyder en stille stund. Hver uge er der gratis rundvisninger og af og til er der gratis operakoncerter.

Andet

Der er mange flere ting at opleve i Singapore, som f.eks. Sentosa Island, Universal Studios og Zoologisk Hav. Er du til Shopping, skal du lægge vejen forbi Orchard Road. Det kan være en kunst at prioritere oplevelserne, hvis tiden er knap, men der er rig mulighed for at få et indblik i den storslåede by.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *