Legoland – oplev den eventyrlige magi

LEGOLAND Castle Hotel i Billund åbnede i slutningen af marts 2019 og vi var med i åbningsweekenden, hvor vi trådte ind i et vaskeægte eventyr. Vi var heldige at få en overnatning med adgang til LEGOLAND en hel weekend til en yderst favorabel pris. Børnene havde selvsagt glædet sig helt enormt meget til at se både hotellet og give den gas i LEGOLAND. Så det var med store forventninger at vi ankom til det nyåbnede hotel. Heldigvis blev vi ikke skuffede, for hele hotellet og konceptet omkring det er fuldstændig gennemført. Vi blev fortryllet af slottets magi og gik på opdagelse i LEGO eventyret.

LEGOLAND Castle Hotel består af 2 bygninger med reception og restaurant i hovedbygningen. Du bliver budt velkommen udenfor af LEGO-figurer i bedste drageridder- og trolddomsstil. Dette fortsætter ind ad hoveddøren og er gennemgående for hele hotellet på både værelser og fællesarealer. Væggene er beklædt fra gulv til loft med folie af LEGO-inspirerede figurer og miljøer, og det samme gælder gulvtæpperne. På væggene i gangene hænger der LEGO fakler, elevatordørene er beklædt med folie og der hænger store lysekroner med både lys og mus i LEGO.

På værelset var der en køjeseng med udtræksseng i bunden og en dobbeltseng opdelt i børne- og voksenafdeling adskilt af et badeværelse. Alt interiør er i drageridder tema med en LEGO drage, der vogter os og sværd klar til kamp. I børneafdelingen er der et lille fjernsyn, en LEGO kasse med LEGO klodser og et låst skab. I skabet befinder sig en skjult skat og for at låse det op skal børnene finde koden rundt omkring på hotellet. De skal f.eks. tælle hvor mange skjolde der er på hotellets facade, hvor mange tårne der er på legepladsen osv. Hvis de finder den rigtige kode, gemmer der sig en overraskelse i skabet. Gad vide mon hvad det er?

I receptionen er der hver dag mulighed for at bygge en LEGO figur udfra månedens tema. De står til udstilling næste morgen, hvor der findes nogle vindere. Receptionspersonalet er iklædt drageridder-uniform og er yderst serviceminded.

Restauranten i hovedbygningen, Knight’s Tavern Restaurant, er fint indrettet med et legerum og placeret ved siden af den udendørs legeplads. Da vi spiste der om aftenen havde de a la carte menu til både børn og voksne, men jeg kan se, at de nu tilbyder buffet. Vi havde ærligt talt ikke en god oplevelse, som resulterede i manglende betjening, rigtig lang ventetid på mad og flere forgæves henvendelser til personalet om vores manglende mad. Det bar helt sikkert præg af, at de var i en opstartsfase, men det virkede som om, at personalet var meget uerfarent og intet overblik havde. Maden var ok, men alt andet omkring det var en skuffelse. En dårlig opstart, men morgenmadsbuffeten fungerede meget bedre. Her skal man ved indtjekning vælge om man vil have den tidlige eller sene tid. Der var et fint udvalg af både mad og drikkevarer. Nu hvor det ser ud som om de også har indført buffet om aftenen, kan man håbe på, at det fungerer bedre. I vores optik, er det klar at foretrække, da det klart appellerer mere til børnefamilier, som jo er de primære gæster.

Vi havde fornøjelsen af hele to dage i LEGOLAND. Vi er normalvis i LEGOLAND én gang om året, med nogle få undtagelser. Så at være der hele to dage i træk, var slaraffenland for børnene – og også lidt de voksne. På åbningsdagen om lørdagen var der flere mennesker end om søndagen. Men generelt var der færre besøgende end når vi plejer at være der om sommeren, så det betød kortere ventetid ved forlystelserne og muligheden for at prøve de mest attraktive forlystelser uden alt for lang kø og op til flere gange i træk.

LEGOLAND er en fin forlystelsespark, der byder på aktiviteter og underholdning for både børn og voksne i alle aldre. Forlystelserne har forskellige krav til minimumshøjder på børnene for at de må prøve dem og nogle er kun ifølge med en voksen. Der er mange steder, hvor man kan spise medbragt mad, men der er også flere muligheder for at købe mad og drikke. Det var dog ikke alle spisesteder, der havde åbent, da vi var der i starten af sæsonen.

Efter to dage i LEGOLAND og med en overnatning på et eventyrligt slot iblandt prinsesser, drageriddere og troldmænd, var vi fyldt op med indtryk, leg og magi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *