Rejseudstyr til børn – find inspiration til pakkeliste

Find inspiration til din pakkeliste når du rejser med børn. Er du godt forberedt, kan nogle ting gøre rejsen med børn lidt nemmere.

Har du forberedt en pakkeliste til rejsen med børn, der også indeholder godt rejseudstyr, gør det rejsen meget nemmere både under rejsen og på destinationen.
Alle børn er forskellige, og hver familie har deres egne behov og præferencer for pakkelister til rejser med børn afhængig af hvor rejsen går hen, rejselængde og børnenes alder. Noget er “need to bring” imens andet er “nice to bring”. Det er derfor individuelt, hvad der pakkes i rygsækken, men der er alligevel ting, som de fleste familier har brug for.

Helt generelt er det bedste råd, at pakke så lidt som muligt! For hver gang vi rejser, bliver der pakket lidt mindre med i rygsækken, da vi har erfaret, at vi sjældent har manglet noget og altid har nogle ting med hjem, som vi ikke har haft brug for. Det har nok primært været mængden af tøj. Når det er sagt, så er der også mange ting vi har været glade for at have med og kan anbefale andre at medbringe på rejser med børn.

Her er nogle af vores favoritter, som vi altid pakker ned i rygsækken.

Badeudstyr

UV-badetøj
UV-badetøj er i vores verden et must, når vi rejser til sol og varme, særligt steder, hvor UV-indekset er højere end i Danmark. Børnene bruger primært UV-heldragter eller UV-bluser med korte og lange ærmer sammen med badeshorts.

Find inspiration til badetøj hos Faktorfobi

Find inspiration til badetøj hos Kids-World

Badesko
Badesko til især børn kan være en god investering. De er gode at bruge ved stranden hvis sandet er meget varmt at gå i, hvis der er mange sten i vandet eller hvis barnet ikke synes, at det er så rart med sand i tæerne. Ved poolen kan de også være anvendelige pga. varmt eller glat underlag.

Vi har især været glade for badeskoene fra Duukies, som er en blanding af en sok og badesko. De er med 98% solbeskyttelse, skridsikker sål og tørrer hurtigt. De er bløde og behagelige og nemme at tage på.

Vær opmærksom på, at de er små i størrelsen.

Find inspiration til badesko hos Faktorfobi

Find inspiration til badesko hos Kids-World

 

Andet badeudstyr
Afhængig af børnenes alder har vi også solhat, svømmebælte, badering, armvinger og svømmebriller med.

Find inspiration til badeudstyr

Solcreme

Solcreme står øverst på vores pakkeliste. Selvom solcreme også er til at anskaffe i andre lande, har vi det bedst med at bruge en solcreme, som vi ved beskytter, er nem er bruge og uden skadelige stoffer.

Børnene synes aldrig, at det er helt sjovt at blive smurt ind i solcreme uanset hvor mange gange de efterhånden har prøvet det. Men det er en fast rutine, når vi rejser til solrige destinationer.

Vi pakker ofte solcreme fra Apoteket, som har et bredt udvalg i forskellige prisklasser.

Snorkeludstyr til børn

Læs mere om snorkeludstyr til børn her

Solbriller

Læs mere om solbriller til børn her

Strandlegetøj

Vores absolut feriefavorit at have med til børnene er denne smarte Scrunch spand. Den er foldbar og holdbar, da den tåler sollys, varme, kulde og klorvand. Sammen med evt. skovl giver den mange timers leg ved både stranden og poolen.

Find inspiration til strandlegetøj

Sandaler til børn

Gode sandaler til børn er et must på vores rejser. Vi går ofte meget, og foretrækker at bruge sandaler når vi rejser til varme lande. Sandalerne bliver også udsat for både sand og vand, så det er vigtigt, at de er komfortable og holdbare i forskellige miljøer.

Teva laver nogle rigtig gode sandaler til både børn og voksne. De har et fint udvalg til både piger og drenge. Klip klapper til børn er også rare at have med, her kan vi anbefale dem fra Reef, som også har en model til de mindre børn, hvor der er en elastisk rem bagpå.

Find inspiration til sandaler

Rygsække til børn

Til vores forestående tur til Sri Lanka og Maldiverne har vi investeret i en god rygsæk til vores ældste barn på nu 9 år. Hun har en alder, hvor hun sagtens kan bære en rygsæk med en del af egen oppakning.

Efter kyndig vejledning fra Friluftsland, faldt valget på Osprey Ace 50. Denne rygsæk er designet specielt til børn, og med justerbar ryglængde, så den kan vokse med barnet i en årrække. Den er i samme gode materialer som voksenrygsække og har mange gode detaljer. Der er ingen tvivl om at kvaliteten er i top, så vi satser på, at den kommer mange steder hen i verden, når den også går i arv til de yngre børn.

Vores to yngste børn har også altid deres egen rygsæk med. Den yngste på 3 år har en Fjällräven Känken Mini med, som er en fin størrelse til lidt legetøj, aktivitetsbøger og yndlingsbamsen.
Vores søn på 6 år har en 18 L Bergans rygsæk med, som lige rummer en anelse mere end de helt små børnerygsække.

Vi har også god gavn af pakkesystemer/travel organizers, som er små tasker, der fås i forskellige størrelser. De er gode til at holde styr på småting og dele indholdet i rygsækken op, så det er nemt at finde i oppakningen. De kan med fordel bruges til børnenes udstyr.

Find inspiration til børnerygsække

Find inspiration til pakkesystemer

Spil og legetøj til ferien

Vi prøver altid at gøre plads til lidt spil og legetøj i rygsækken. Et par små ting, der kan give lidt afvekslende leg og underholdning på rejsen, især på fly og ved flere timers kørsel. Der findes for eksempel mange gode små spil i rejsestørrelse. Ofte har vi også hjemmelavede spil med, det kan være billedlotteri eller andet, som jeg printer og laminerer. Det vejer og fylder ikke så meget, og tåler også vand og sand, hvor det ofte bliver brugt.

Find inspiration til spil og legetøj

Bøger/aktivitetsbøger

Vi medbringer altid læse- og aktivitetsbøger til børnene målrettet hver deres alder. Vi forsøger naturligvis altid at vælge de mindre bøger, der ikke fylder så meget, men det er en ting, vi prioriterer højt at have med. Det kan både være højtlæsningsbøger, læs-selv bøger til de ældre børn, malebøger og aktivitetsbøger.

Find inspiration til bøger

Mad/Drikke

Vi har stor gavn af at medbringe en lille foldbar køletaske, der fylder minimalt, når den ikke er i brug. I køletasken har vi altid snacks og drikkevarer når vi rejser, især under transport og på dagsture. Det redder mange situationer når børnene (og voksne!) er tørstige, småsultne eller måske bare skal afledes lidt. Drikkedunke kan også anbefales at medbringe.

Find inspiration til køletasker og drikkedunke her

Diverse

www.babygear.dk finder du masser af inspiration til rejseudstyr til børn. De har et stort udvalg af både tøj, legetøj og udstyr.

Hotels.com

Dette indlæg indeholder affiliate links

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *