Sintra – storslået natur og overdådige eventyrslotte

Sintra-Cascais Nationalpark er storslået natur med overdådige eventyrslotte fyldt med charme, historie og masser af skjulte skatte.

Har du mere end et par dage i Lissabon bør du i høj grad vælge at bruge en dag i Sintra og det omkringliggende område. Sintra ligger blot 25 km fra Lissabon og nås let med tog i løbet af ca. 40 min. Returbillet koser € 4,50 / børn € 2,30. Sintra byder på et friskere og køligere klima på grund af beliggenheden i den frodige og bakkede Sintra-Cascais nationalpark. Byen ligger majestætisk omgivet af overdådige eventyrslotte og betagende parker. Sintra var i sin tid et yndet opholdssted for de portugisiske konger og adelige, som satte deres præg på området.

Da vi ankom til Sintra station var der et mylder af passagerer og ivrige tursælgere, som gør meget for at sælge ture rundt i området i tuk-tuk. Vi er ikke særlig glade for denne fremgangsmåde, så vi forsøgte at slippe væk fra kaosset og prøve at danne os et overblik over hvordan vi skulle komme rundt. Vi havde ikke et behov for at se alle attraktionerne, men havde udset 2-3 steder. Bus nr. 434 kører til nogle af attraktionerne, men kører ikke en rundtur, så vi kunne f.eks. godt tage den til Pena-paladset og retur igen, men ikke videre til andre attraktioner. Vi afviste mange tursælgere, men der var en meget insisterende dame som i sidste ende fik os overtalt til at booke en tur. Vi kunne nemlig få vores egen bil med guide en hel dag og kunne selv bestemme hvor vi ville hen. Vi kunne så køre videre sydpå til Cascais og tage toget herfra tilbage til Lissabon. Så der åbnede sig pludselig flere muligheder end vi først havde regnet med. Vi gav €125,- for turen og havde den mest fantastiske dag i godt selskab med vores guide João.

Her er nogle af højdepunkterne fra dagen.

PALÁCIO NACIONAL DA PENA
På toppen af et bjerg troner det romantiske Pena-palads med en enestående beliggenhed og udsigt. Med sine karakteristiske røde og gule farver ses det tydeligt i horisonten, og det er en fuldstændig magisk oplevelse at komme helt tæt på og fornemme slottets fortryllende stemning. Bygningen, der er bygget på ruinerne fra et kloster i 1840’erne, er yderst interessant fordi den blander mange arkitektoniske stilarter. Du skal være forberedt på at der er mange besøgende og rigtig mange der gerne vil tage selfies. Vi købte en familiebillet til €26,- (børn under 5 år er gratis), som giver adgang til parken. Ønsker du adgang til selve slottet, skal du købe særskilt billet.

COSTELO DO MOUROS
Ikke langt fra Pena-pladset ligger denne mauriske borg på en klippetop. Den ligger 412 meter over havets overflade og er omgivet af 450 meter borgmure med udkigstårne. Herfra kan du nyde en fantastisk panoramaudsigt.

QUINTA DA REGELEIRA
Dette palads fra det tidlige 20. århundrede er et arkitektonisk sammensurium af stilarter med en gotisk facade. Den tilhørende park er fyldt med eventyr og mystik og indbyder til flere timers udforskning af tårne, skulpturer, grotter, stier og tunneler. Den helt store attraktion er den 60 meter dybe tørre brønd. Stedet er oplagt at besøge med børn, da de helt automatisk begiver sig ud på opdagelse i de mange finurlige afkroge. Familiebillet koster €22,- (børn under 5 år gratis). Paladset nås let til fods fra Sintra centrum.

KAP ROCA
Hvis du vil prøve at være på det vestligste punkt på det europæiske fastland, skal du tage turen til Kap Roca på den portugisiske atlanterhavskyst. Her er der enestående natur og en betagende udsigt over Atlanterhavet og kysten.

CASCAIS
Sidste stop på vores dagstur til Sintra og omegn var Cascais, hvorfra vi tog toget tilbage til Lissabon. Vi gjorde ikke ophold i byen, men fik alligevel et strejf af byens charme. Cascais er en populær feriedestination med gode strande, hoteller og restauranter. Der er især travlt om sommeren, hvor turister valfarter hertil for at nyde den lange, varme sommer og få et pusterum fra den hektiske storby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *