Fanø Dragefestival

Oplev den magiske himmel, når flere tusinde drager i alle mulige størrelser, former og farver indtager Fanø. Snyd ikke dig selv for opdagelse rundt på øen, der har mange fine gemmesteder.

Hvert år i juni er Fanø Dragefestival mødested for 5000 drageflyvere, der opsætter tusindvis af drager. Den brede strand og de stabile vindforhold gør Fanø til et af de bedste steder i verden for drageflyvning.

Jeg har i flere år haft lyst til at opleve Fanø Dragefestival, men har aldrig rigtig indprintet datoen, så det er altid endt med at jeg er kommet i tanke om det for sent. Men i 2017 havde jeg noteret det i kalenderen, heldigvis, for vi havde en super skøn dag.

Mange af dragerne er hjemmelavede og findes i et væld af former, størrelser og farver. Det er et imponerende syn, som man let bliver draget af.

Fanø Dragefestival har siden 1985 udviklet sig til at være en international  dragefestival, der tiltrækker deltagere og tilskuere fra hele verden.

Der er flere steder på Fanø, hvor drageflyvning finder sted, men den brede strand mellem Rindby Strand og Fanø Bad er det mest populære område. Det er muligt og tilladt at køre i bil på stranden.

Vi fik flere timer til at gå med at betragte de mange drager langs stranden. Børnene var meget engagerede og der gik sport i, at spotte nye drageversioner. Enten de mindre versioner på jorden, eller de store og farverige versioner på himlen.

Japan indtager Fanø Dragefestival

Da vi besøgte dragefestivalen i 2017 var temaet “Japan” og der var derfor også japanske drageflyvere med spektakulære japanske drager.

Japan har flere tusinde års tradition med drageflyvning, og i anledning af 150-året for optagelsen af diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark blev årets dragefestival med fokus på Japan.

I Japan blev drager oprindeligt brugt til ceremonielle formål og praktiske gøremål, da de blev brugt til at løfte byggematerialer op til håndværkerne i forbindelse med byggerier af templer.

Fanø er meget mere end drager

Turen til Fanø klares med en sejltur fra Esbjerg på 12 min. Færgen ankommer i Nordby, hvorfra der er en kort køretur til Rindby strand, hvor himlen er fyldt med drager.

Husk også at besøge De 4 Mænd (Mennesket ved Havet) i Esbjerg

Fanø er meget mere end drager, og er en skøn ø med masser af oplevelser og aktiviteter for hele familien.

Fanø ligger midt i Nationalpark Vadehavet, et unikt naturområde, der i 2015 blev udnævnt til UNESCO verdensarv. Øen er 15 km lang og 5 km bred.

Fanø er hjemsted for en lang række forskellige vind- og vandsport aktiviteter, skønne naturoplevelser og masser af ø-charme. Der er et stort udbud af feriehuse og gode muligheder for at opleve øen på cykel eller vandreruter.

I havet omkring Fanø kan der flere steder spottes sæler, som stikker hovedet op af vandet eller ligger og soler sig på sandbankerne.
Der er store mængder af østers i Vadehavet, og derfor oplagt at spise denne delikatesse når man er på de kanter.

Rundt på øen kan du udforske kunsthåndværk og smage lokale fødevarer eller indlede jagten på rav i vandkanten.

På den sydlige del af øen ligger Sønderho, som er kåret til Danmarks smukkeste landsby. Her kan du slentre i de smalle gader og nyde synet af de fine gamle huse, der pryder landskabet. Det er virkelig en fin lille by, der oser af charme. Vi fandt et hyggeligt lille sted at spise frokost, hvor vi også kunne overvære en bryllupsfest ved naborestauranten. Bryllupsgæsterne kom gående fra den nærliggende kirke med en spillende violinist i front af brudeparret og med følgeskab af gæsterne. De indfandt sig på den udendørs terrasse med enkelte af gæsterne iført Fanø nationaldragt. Med pragtfuldt vejr, romantik i luften og fuldstændig afslappet bryllup, fik jeg helt lyst til at blive gift igen 🙂

Om det er en dagstur eller et længere ferieophold, har Fanø virkelig meget at byde på. Øen emmer af charme og vigtigst af alt: ro! Afsted med dig.

Læs mere om Fanø Dragefestival

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *